Geplaatst op Geef een reactie

Helemaal hip | De Russian Spiral armband

Russian Spiral Armband

Je ziet het tegenwoordig overal voorbij komen: de Russian Spiral armband. Deze armband wordt op een unieke manier geregen wat vervolgens een ontzettend leuk effect oplevert. Je kunt ze vinden in allerlei soorten en maten, dik geregen, dun, of zelfs als ketting. Vandaag vertel ik je wat meer over de techniek achter de Russian Spiral armband en hoe mijn creaties zijn ontstaan.

Waarom de Russian Spiral zo heet, is mij een vraag. En wat Googlewerk heeft mij helaas ook geen eenduidig antwoord gegeven.

Russian Spiral Armband

Allereerst begin ik met een naald en visdraad. Visdraad is erg sterk en daarom zeer geschikt voor het maken van sieraden. Vaak gebruik ik twee of drie verschillende kralen in de armbanden. Ik zoek kleuren uit die mooi bij elkaar passen en elkaar complementeren.

Meestal maak ik voor de Russian Spiral gebruik van rocailles gemixt met facetkralen. Facetkralen zijn geslepen kralen, door de vlakken leveren deze kralen vaak een leuke schittering in de kraal op. Rocailles zijn kleine ronde kraaltjes, welke in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Ikzelf gebruik vaak de twee millimeter kralen. Hoe dikker de kralen die je gebruikt, des te dikker de armband wordt.

Russian Spiral Armband

Wanneer ik de verschillende kleuren heb uitgekozen begin ik met een basisrondje. Dit wordt een van de twee uiteindes van de armband. De kleine kralen gebruik ik om de lagen te creëren. Door een speciale techniek te hanteren blijf je vervolgens in een rondje werken, waardoor de armband langer wordt.

Alle Russian Spiral armbanden maak ik in verschillende maten. Zodra ik de juiste lengte heb bereikt is het tijd voor de afwerking. Hiervoor heb ik gekozen voor een magneetsluiting. Een ronde magneetsluiting in dezelfde dikte als de armband vind ik hiervoor het mooist omdat de armband zo een soort egale afwerking krijgt.

P.s. dit is op dit moment mijn favoriete creatie.

Bekijk al onze Russian Spiral armbanden hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.